finske savne

finske savne

Finska savna, je najbolj vroča izmed vseh savn. Ima temperaturo do cca. 110 ºC in okoli 10% vlažnosti. Vlažnost lahko povečujemo s polivanjem pregretih kamnov na peči. V vodo s katero polivamo kamne, lahko dodamo aromatična olja in s tem naredimo nekakšno aromaterapijo. Med 10- in 20-minutnim savnanjem se poveča obremenitev srca za 50-75%, kar je podobno kot pri fizični aktivnosti, na primer hitri hoji. Vpliva tudi na krvni pritisk, ker se žile razširijo, da bi naredile prostor za povečan pritok krvi. Savnanje pospeši pretok krvi tudi v okončine. Za tiste, ki imajo težave s cirkulacijo in imajo mrzle noge, bo obisk savne zagotovo koristen. Savnanje bo odlično vplivalo tudi na kožo. Koža dobi namreč kar 50-70% več krvi in z njo hranilnih snovi, ki pridejo v podkožje in povrhnjico. Rezultat je sijoča zdrava koža. Savnanje povzroči potenje in omogoči dobro čiščenje kože in žlez lojnic. Ker je koža največji organ našega organizma, se skozi kožo izloči približno 30% odpadnih snovi. Povečano potenje odpre kožne pore in izloči se lahko veliko več strupov kot običajno.

Kaj se dogaja v savni?
Temperatura kože se dvigne na 40ºC, temperatura telesa pa na 38ºC. Izpostavljenost vročini v organizmu povzroči podobno stanje kot pri vročinskem stanju. Vročina je normalna obrambna funkcija organizma, s katero se organizem brani pred raznimi infekcijami. Vročina stimulira imunski sistem, nastanek belih krvnih teles, protiteles in tudi interferona, ki se bori proti rakavim celicam. Savnanje blagodejno vpliva na krvni odtok, odstranjuje strupe iz telesa, pospešuje srčni utrip in prebavo. Redni obiski savne povečujejo odpornost na t.i. zimska obolenja, zlasti prehlade in pomagajo pri astmatskih in bronhialnih obolenjih.

Oglejte si finske savne po meri


Finske savne HarviaFinska savna HARVIA Variant

  • Osnovna postavitev savne Harvia Variant vam ponuja priložnost za različne ureditve, zato je tudi najbolj prilagodljiva savna.
  • Lahko izbirate med štirimi zunanjostmi: (smreka, bor, trepetlika in jelša).
  • Lahko izbirate okna in vrata, različne barve, ki najbolje ustrezajo vašim osebnim okusom.
  • Variant savna je popolnoma izolirana, zato je zelo energetsko učinkovita.
  • Kovinski deli na vogalih zunanjosti dajo savni značilen videz.
  • Notranjost savne je ergonomsko oblikovana po izvirni tradiciji finskih savn.
  • Klopi, vzglavniki in naslonjala so narejeni in oblikovani iz abachi lesa, ki vam zagotavlja da bo savnanje užitek.
  • Variant Harvia savna predstavlja sodobne finske savne v najboljši luči.

Dimenzije savn Harvia Variant: