kombinirane savne

kombinirane savne

Kombinirana savna je savna, ki združuje več različnih načinov savnanja. Navadno so izdelane kot finske savne, kombinirajo pa se z IR karbonskimi ploščami ali pa parnim vlažilnikom. V parni kombinaciji uporabimo posebno peč z dodanim vlažilnikom ali pa uporabimo posebni parni vlažilnik. Savna omogoča doseganje do 70 % vlažnosti in potenje zaradi povečane vlažnosti že pri temperaturah okoli 60 °C, kar je primerno predvsem za uporabnike, ki ne prenašajo visokih temperatur. V tej savni zagotovimo uporabo vse članom družine. Tistim, ki imajo raje vročino in tistim, ki je ne prenašajo, a se radi savnajo.

V savni je obvezno imeti vedro in zajemalko za polivanje vročih kamnov na peči, prav tako peščeno uro in termometer. Savni lahko dodamo stekleno okno različnih dimenzij, zvezdno nebo, aroma trapijo, audio sistem in barvo terapijo.

Higiena in čistoča sta v savni zelo pomembni. Nenehno redno vzdrževanje čistoče je za prostor z lastnim znojem in s povišano temperaturo zelo pomembno. Čiščenje savne je odvisno od pogostosti uporabe. Finsko in IR savno po vsaki uporabi obrišemo z vlažno krpo in pustimo vrata savne odprta, da omogočimo kroženje zraka in jo s tem prezračimo. Vse pripomočke po uporabi očistimo. Površine v lesenih savnah enkrat mesečno očistimo s čistilom ter obrišemo z vlažno krpo.

Oglejte si kombinirane savne po meri


Kombinirane savne Harvia

Kombinirana savna Harvia Rubic

  • Kombinirana savna HARVIA Rubic združuje kovino, les in steklo ustvarja harmonično celoto.
  • Prva stena je steklena in v kombinaciji z kovinsko rešetko ustvarja poseben slog.
  • Stene so narejene iz lesa nordijske smreke, klopi so iz lesa abachija.
  • Savni lahko dodamo Bio-Mat peč Topclass Combi in infra rdeče plošče.

Dimenzije savn Harvia Rubic: